29 maart en 8 april Matthäus Passion

De Stichting Matthäus Passion Schiedam organiseert al meer dan 25 jaar een uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote- of Sint Janskerk.

De Schiedamse Matthäus Passion staat stevig verankerd in de  diepgewortelde Nederlandse traditie en geniet daarbij ook regionale bekendheid. De uitvoering in de Grote- of Sint Janskerk, onder leiding van dirigent Bas van Houte, maakt elk jaar gebruik van een keur aan solisten, een professioneel orkest en het Schiedams Bachkoor. Dit is een projectkoor van 2 x 40 zangers, dat elk jaar opnieuw wordt samengesteld uit een pool van ervaren koorzangers uit de regio. Zij moeten elk jaar auditeren voor een plekje in het koor. Ze werken daarnaast samen met een jeugdkoor van meisjes en jongens uit de regio, het Schiedams Bachjeugdkoor. Zij verzorgen de karakteristieke in ripieno-partijen en zingen ook mee in enkele koralen.

De uitvoeringen in de Grote- of Sint Janskerk te Schiedam trekken jaarlijks zo’n 500 bezoekers. Naast de uitvoering op woensdag 29 maart wordt ook een speciale tweede uitvoering verzorgd: ’s-middags op Stille Zaterdag, 8 april 2023. Deze ‘Kleine Matthäus’ is een verkorte versie zonder orkest, waarbij de partij van evangelist wordt vervangen door een in het Nederlands gesproken evangelietekst.

Kaartverkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *