Cantatedienst 21-11-2021 ook online

Vocalis St. Jan voert een Bach-cantate uit. Het koor zingt ‘Du Friedefürst, Herr Jesu Christ’ (116) met begeleiding van barokorkest Collegium Delft.

De cantate is gecomponeerd voor Eeuwigheidszondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Het thema van deze zondag is het einde der tijden en het laatste oordeel.

Beide aspecten komen in de cantate aan de orde: de bevrijdende rol van Jezus als Friedefürst en Nothelfer in de hoekdelen, het openingskoor en het slotkoraal, en de angst en schuld van de zondaars in de tussenliggende aria’s en recitatieven.

Naast de cantate zingt Vocalis St.Jan het prachtige “Hör mein Bitten” van Felix Mendelssohn-Bartholdy, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de sopraansolist Anneke Bliek.

De andere solisten die een rol hebben in de cantate zijn de alt Marie-Anne Jacobs, tenor Jelle Leistra en bas Ronald Dijkstra. Het orgel wordt bespeeld door Adriaan Hoek. Arjen Leistra heeft de algehele leiding. Voorganger is onze eigen predikant Anje de Kuiper.

Aanvang 10.00 uur. Ook via live stream te volgen: https://pkngrotekerkschiedam.nl

Na de dienst is een speciale collecte ter bestrijding van de hoge kosten van de uitvoering van deze cantate. U kunt uw gift ook overmaken  op het rekeningnummer van het koor: NL69 INGB 0000 0023 67 t.a.v. Vocalis St. Jan

Van harte aanbevolen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *