Schoenendoosactie

We doen weer mee aan de Schoenendoosactie

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen we ook dit jaar weer] mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

Tijdens de Schoenendoosactie versieren we schoenendozen en vullen die met bruikbare en leuke spulletjes: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Zo maken ze – vaak voor het eerst – kennis met het evangelie. 

Hoop en toekomst

Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Leren delen

Ook voor onze kinderen zelf is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in onze kerk bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Uw hulp is welkom

De actie loopt tot zondag 22 november.

In de actiefolders, die in de kerk liggen en verkrijgbaar zijn bij de diakonie, Nicoline van Veen, leest u meer over de Schoenendoosactie: hoe het werkt, en wat er in de doos mag. Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig.  U kunt helpen door het inleveren van materialen die wij in de dozen doen. Ook een financiële bijdrage is zeer welkom. Het geld wordt gebruikt voor de transportkosten en om spullen te kunnen kopen om de dozen te vullen. U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer: NL68 INGB 0000 4615 83 t.n.v. Diakonie Protestantse Gemeente te Schiedam o.v.v. actie schoenendoos.  

U mag ook zelf een doos versieren en vullen, die kunt u dan ook in de kerk inleveren.

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op schoenendoosactie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *