TV programma Pasen in Schiedam

PKN Grote Kerk Schiedam heeft in samenwerking met SCHIE en Stichting Triple C een tv programma gemaakt, vol met items die opgenomen zijn in en om de Grote Kerk.

Het programma draait om lijden en om hoop. Hoe ziet lijden eruit in het hedendaagse Schiedam, hoe kun je lijden in orgelspel en zang laten horen, hoe denken jongeren erover en in hoeverre betekent Pasen iets voor Schiedammers? We onderzoeken ook wat eieren met Pasen te maken hebben en leggen de achtergrond van Pasen uit via symbolen zoals een palmpasenstok en een kruis van kaarsjes. Ook is er hoop, we bieden zonnebloemzaadjes aan aan 160 huishoudens van de voedselbank, delen narcissen uit op straat, brengen kaarsjes en palmpaasstokken bij mensen thuis. Zo laat PKN Schiedam zien wat Pasen betekent én wat de kerk betekent in Schiedam. Voor jong & oud, gelovig en niet gelovig.

Kijkt u mee?

Het programma wordt 1e Paasdag op SCHIE.TV uitgezonden en 2e Paasdag herhaald. Daarna kunt u het terugzien op internet, via SCHIE.NU en op onze homepage.

Wat vond u ervan?

We zouden heel graag horen wat u ervan vond, ook in verband met toekomstige programma’s. Alvast bedankt voor de moeite. De vragenlijst kunt u hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *