Samenwerking

Wij stellen hieronder graag onze samenwerkingspartners voor. De logo’s van deze partners ziet u onderaan deze pagina.

Stichting Sint Janskerk Schiedam
Deze stichting beheert en exploiteert het kerkgebouw. De eeuwenoude kerk vergt veel onderhoud en dit kost veel geld. Tegelijk wil de stichting de kerk zoveel mogelijk openstellen voor het publiek, zowel de Schiedammers als toeristen. De stichting exploiteert het gebouw door het te verhuren voor activiteiten. Als kerkelijke gemeente en de belangrijkste huurder van het gebouw werken we graag en veel samen met de stichting.
website: groteofsintjanskerkschiedam.nl

Protestantse Gemeente Kethel
In Schiedam zijn er twee Protestantse gemeenten, geografisch gescheiden door de spoorlijn. Waar PKN Grote Kerk Schiedam de leden in Schiedam Centrum, West, Zuid en Oost bedient, is de Protestantse Gemeente Kethel er voor de leden uit het noorden van Schiedam. Er zijn twee kerkgebouwen in Noord: De Ark en de Dorpskerk. Het is overigens voor iedereen in Schiedam vrij om lid te worden van de gemeente naar keuze. Waar mogelijk werken wij samen met de gemeente in Kethel, bijvoorbeeld bij het Werelddiaconaat, de inloophuizen en gezamenlijke acties voor de voedselbank.
website: www.pgkethel.nl

Stichting Muziek Grote Kerk
Deze stichting organiseert bijna elke zaterdagmiddag een inloopconcert in de Grote Kerk. Het concert is om 15:00 uur, de kerk is open vanaf 13:00 tot ca. 16:00 uur. Ook organiseert deze stichting regelmatig orgelconcerten.
facebook pagina: nl-nl.facebook.com/muziekgrotekerk

Inloophuizen Schiedam
In Schiedam zijn er twee inloophuizen die vanuit de twee Protestantse gemeenten in Schiedam worden ondersteund. Naast de mogelijkheid tot inloop, kopje koffie en een gesprekje organiseren de inloophuizen ook allerlei activiteiten. Inloophuis de Wissel bevindt zich op de Broersveld, op loopafstand van de Grote Kerk.
website: inloophuizenschiedam.nl

Protestantse Kerk Nederland
Onze gemeente hoort bij de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Op de website van PKN kunt u veel aanvullende en inspirerende informatie vinden.
website: www.pkn.nl