Vrijwilliger worden & vacatures

In een kerk zijn veel mensen nodig om elke zondag een viering voor te bereiden en alle activiteiten daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen en weer thuisbrengen van mensen die slecht ter been zijn, het zetten en inschenken van alle kopjes koffie na de dienst en het plaatsen van stoelen op de juiste plek. Voor bijzondere diensten zoals met kerst zijn er nog extra ‘handen’ nodig. Alle hulp is dus meer dan welkom. Mocht u willen weten wat de mogelijkheden zijn om een handje te helpen en te kijken wat er bij u en in uw agenda zou passen, neem dan vrijblijvend contact op: info@pkngrotekerkschiedam.nl

Vacatures

Hieronder vindt u enkele taken in onze gemeente waar we vrijwilligers voor zoeken. Als u meer wil weten over een vacature, neem dan contact op via het adres: info@pkngrotekerkschiedam.nl

Vertegenwoordiger Raad van Kerken Schiedam

De Raad van Kerken Schiedam overlegt drie keer per jaar met de vertegenwoordigers van alle kerken in Schiedam. Een verslagje van dit overleg gaat naar de kerkenraad. We zoeken iemand die het leuk vindt om onze gemeente te vertegenwoordigen in deze raad. U hoeft hiervoor geen ambtsdrager te worden.

Medewerker Jeugdwerk

Het jeugdwerk is een uitdaging, voor jonge ouders en kinderen is het niet meer vanzelfsprekend om deel uit te maken van onze gemeente. Anderzijds blijft ons kinderkoor en jeugdkoor maar groeien! En ook zijn er mooie plannen om samen met een andere gemeente op te trekken op het gebied van jeugdwerk. We denken van betekenis te kunnen zijn als kerk, ook voor kinderen, tieners en jongvolwassenen. Wil jij meehelpen om het jeugdwerk in stand te houden en nieuwe leuke activiteiten te verzinnen? Neem dan contact op.

Cameraman/vrouw

Op een aantal zondagen per jaar, bij lockdowns elke week, bieden we een livestream aan. We zoeken nog een derde cameraman/vrouw die het leuk vindt om een dienst mooi in beeld te brengen. Je wordt ingeroosterd maar kunt altijd ruilen als de dag je toch niet uitkomt. Even oefenen met de camera kan natuurlijk geregeld worden.