26 augustus: Lezing Dietrich Bonhoeffer in de Grote Kerk en online

19:30 uur Inloop

20.00 uur Aanvang

22:00 uur Einde

75 jaar vrijheid

De Protestantse Gemeente Schiedam en de Stichting Grote– of St. Janskerk organiseren op woensdag 26 augustus een lezing over leven en werk van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. Die vanaf het allereerste begin, al in 1933, scherp stelling nam tegen het Nazibewind en de vervolging van Joden. Hij was actief in het verzet tegen Hitler. Kort voor de bevrijding, op 9 april 1945, werd hij op bevel van Hitler opgehangen. Op 26 augustus zal dominee Hans Buurmeester, Bonhoeffer-kenner, een lezing houden in de Grote of Sint Janskerk, Lange Kerkstraat Schiedam. De Toegang gratis; wel is er een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten. 

Mocht u het, vanwege Covid-19 of het tijdstip, prettiger vinden om thuis te blijven, dan kunt u via de live stream de lezing bijwonen. Via de button op onze home page kunt u woensdagavond de live uitzending volgen. Deze blijft ook beschikbaar dus ook op een later moment kunt u deze alsnog bijwonen.

De lezing wordt gehouden in het kader van 75 jaar vrijheid en de naar aanleiding daarvan georganiseerde tentoonstelling in de Grote Kerk met een dertiental kunstwerken van de hand van Inge Hoogenkamp, geïnspireerd op enkele van Bonhoeffers gedichten. De tentoonstelling is dinsdag 25 augustus tot en met vrijdag 28 augustus van 12:00 – 16:00 uur te zien. Op de avond van de lezing, 26 augustus, is deze tentoonstelling ook te zien.

Meer inhoudelijke informatie bij Herman Noordegraaf, hnoordegraaf@pthu.nl

Voor technische vragen kunt u terecht bij info@pkngrotekerkschiedam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *